maanantai 27. kesäkuuta 2016

Sirpan valmennus

Eilen ja tänään olin Sirpa Brumptonin valmennuksissa. En ole ennen ollut Sirpan valmennuksissa, joten hieman jännitti.  Eilen paistoi aurinko ja oli kuuma. Kuvia ei eilen huomattu ottaa, vaikka kamera olikin mukana. Eilen Sirpa katsoi miten ratsastin ja sain hieman noottia etten ratsasta Iitua kunnolla vaan annan sen lahnustaa. Alettiin korjaamaan asiaa aluksi käynnissä, mikä oli sinänsä helppo asia, kun vaan pyysin kävelemään eteenpäin. Töltti olikin hankalampi asia. Tölttäsin niin hiljaa, että töltti ei ollut laisinkaan temmokasta. Pidin myös käsiä hieman liian ylhäällä, minkä takia Iitu tölttäsi pää ihan ylhäällä ja oli saanut selän hieman jumiin. Saatiin asiaa hieman eteenpäin ja löysinkin kunnollisen töltinkin aika-ajoin. Ravi on meille ollut haastavaa ja saatiin siihen hyvät vinkit. Ratsastin ennen aina ohjat tuntumalla, mutta eilen ravattiinkin aika pitkillä ohjilla. Ennen ravasin myös sellaista hidasta ravia, minkä takia ei Iitun takapää ollut kunnolla töissä. Asia kuitenkin korjaantui kun annoin lisää ohjaa ja pyysin kovempaa ravia. Olihan se outoa ravata kenttää ympäri ns. lujaa, vaikka se oli kuulemma ihan normi vauhti. Laukannostot meillä on myös ollut hieman haastavia, mutta eilen Iitu nosti laukan heti kun pyysin. Nosto tapahtui jopa mun kammoamasta kulmasta, jossa sielloin kaaduin Iitulla! Laukkasin ympäri kenttää mikä oli super hauskaa, koska en ollut tälläistä ennen tehnyt. Laukkaan kuitenkin pitäisi saada joku erillainen tempo mitä en muista, vaikka olen sitä yrittänyt muistella yli 24h.. Heh :D Eilisestä valmennuksesta käteen jäi super hyvä fiilis ja uusi asiota.


Tänään ei ollut aurinkoa, mutta lämmin silti oli. Mun tuurilla tietenkin alkoi sataa juuri kun mun valkku alkoi... Tänään jatkettiin siitä mihin eilen jäätiin. Aloitettiin töltistä. Sirpa käski jo eilen lopuksi valmistautuaan tämän päivän valkkuun ja muistamaan ratsastaa heti alussa kunnolla eteen. Aloin siispä heti käynnissä rastsastamaan eteen, joka näkyi myös töltissä, Iitu kuunteli paremmin kuin eilen. Alettiin heti hakea oikeaa temmokasta tölttiä. Alussa oli hieman työtä, mutta loppuakohden parani eikä tarvinnut muistutella ihan koko ajan Iitua, että omistaa myös takajalat.




Otettiin myös ravia, joka oli paljon parempaa kuin eilen. Se oli paljon energisempää kuin eilen. Ravista en oikein osaa sanoa mitään muuta. Tänään myös otettiin laukkaa. Mentiin vasempaankierrokseen mikä on Iitulle vaikeampi suunta. Tähän suuntaan ei laukka noussut vaikka yritys oli kova. Vaihdettiin suuntaa ja sieltä parin kerran jälkeen laukka nousikin. Laukattiin taas ympäri kenttää ja yritettiin saada siitä jonkin näköistä, mutta aika alkoi loppua kesken ja otettiin pieni juttu tuokio, jonka jälkeen kävelin loppukäynnit Iitulla.  Kokeilin  myös eilen ensimmäistä kertaa kylmätä Iitun jalat kylmäysletkuilla. Iitu ei kylmäyksestä sanonut mitään ja oli rauhallinen. Tästä lähtien pyrinkin kylmäämään jalat aina ratsastuksen jälkeen.  



 

Samalla kun vietiin Iitu laitumelle niin Nea talutti Iitua ja minä istuskelin selässä. Kunnon työvoimaa mulla :D Toki tämän jälkeen menin vielä pyörällä Nean mukaan maastoon, koska olin luvannut kuvata häntä.










En ole ehkä koskaan ollut näin keskittynyt ratsastamiseen kuin tänään. Ilmekin kertoo keskittymisen määrän :D





 






Kuvat tänään  ei ihan onnistuneet mun ja Iitun kohalla, mutta syytetään siitä kaatosadetta, jonka takia olin myös ihan läpimärkä. -A





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti